Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tragédie je, jak obě stavby Sakura v Roztokách dopadly. Měl jsem štěstí vidět je ještě v původním stavu, pak za totality došlo ke komplexní přestavbě a stržení prolamovaných japonských střech, nahradily je plechové stříšky. Barbarství. Nebýt toho, patřily by dnes obě k roztockým unikátům.

0 0
možnosti

Nádherný blog o člověku, který je u nás téměř neznámý. Velmi za něj děkuji. Sama se momentálně snažím po antikvariátech zkompletovat všechny jeho spisy. A Sakuru ve vichřici toužím mít ve všech vydáních. Knihy obsahují nádherné ilustrace, i když nejkrásnější jsou asi ty od Kadživary Hisako. nedávno se mi povedlo sehnat knihu s vlastnoručním podpisem autora. Neznám krásnější pocit ...

Knihy Joe Hlouchy bych rozhodně doporučila každému, kdo se za jímá o Japonsko, ať už kulturu, historii nebo život obyčejných obyvatel. každý si tu určitě najde to svoje :-)

0 0
možnosti
PP

Téměř, o něm a jeho bratrovi jsou také informace na legie.info,  to píši  spíše pro další čtenáře, vy to určitě víte. Mimochodem, můžete mě, prosím, kontaktovat? ippokorny@seznam.cz.

0 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 635x
věčný student, filmový nadšenec a vášnivý čtenář, milovník starých časů... zakladatel Půlnoci, stránky věnované neprávem zapomenutým umělcům dob minulých, a šéfredaktor internetového kulturního měsíčníku Půlnoční expres... pracovník Národní knihovny ČR... knižní recenzent (iLiteratura, Host, Český rozhlas 3 – Vltava (Mozaika), Tvar aj.)